Jørgen Nissen Brag – udnævnelse til Dannebrogsmand

27. september 1947 blev Jørgen Brag Dannebrogsmand. I den forbindelse skulle han indsende sin levnedsbeskrivelse, som er at læse her.

Efter Genforeningen fastholdt det først valgte Sogneudvalg hårdnakket en Indstilling til Amtet om, at jeg skulde være Sognefoged, men det lykkedes mig efter indgående Forhandling med Amtmanden, at få en anden udnævnt, da det var en økonomisk nødvendighed for mig, selv at passe min Ejendom, som min Kone havde måttet styre i Krigsårene.

Da i Året 1938 en Forening af dansksindede, sønderjydske Krigsdeltagere 1914 -18 blev startet i Holbøl Sogn, valgte man mig som Formand for samme. Kort efter valgtes jeg til Formand for Afdelingerne af denne i Åbenrå Amt, og er som Følge deraf Medlem af dens Hovedbestyrelse. Denne sammenslutning tæller nu godt 7000 Medlemmer. Det er under den trykkende Krigstid lykkedes denne Forening, at samle en hel del af de danske Krigsdeltagere, som af en eller anden skillende Grund var uden Tilslutning til nogen dansk Forening og få disse med ind i dansk Samarbejde igen.

Vi har 5 Børn, Tre Piger i 30 erne, hvoraf nr. 2 og 3 er gift med Landmænd.

Den ældste Datter er ugift, og er fra 1. April i År Husbestyrerinde for min Søn Nis Brag, som nu har Gården her i forpagtning. Han er 27 År og ugift og har en Tvillingesøster, som er Lærerinde i Lysabild Skole på Als.

Dette er en kort Oversigt over de vigtigste Begivenheder i mit Liv, og jeg har ikke noget specielt Ønske vedrørende Behandlingen af det.

Undelev pr. Tørsbøl den 21 Oktober 1947

J. Brag



  << Forrige    

1 2 3 4

Mere om historien
Se i slægtstræet


Kommentarer

Skriv et svar