Brev fra Jens (på lazaret) til Misse, Frida, Klara og Ch. Jens den 8. januar 1915

Den 7. November 1914 bliver Jens Andresen sendt til Østfronten. 19. December brækker han benet i løbegravene i Østprøjsen, og kommer på lazaret i Wilhelmsbad. Herfra sender han en del breve hjem.

gamle. Har du e kort givet endnu. Da bageren så e kort, gned han ikke øjnene mere, fik sig vasket og en kop kaffe i en fart, og så begyndte vi at spile kort. Da vi havde spillet lidt, så jeg ud af vinduet, der holdt en marketender. Et øjeblik, mine herrer, jeg skal lige ud og se, hvad han har med sig.  Jeg kom ud til vognen og spurgte, hvad han handlede med. Rom og vin og cognac og cigarer og cigaretter. Ja, lad mg få en flaske cognac. Jeg tænkte, at det var godt for e bager at få en lille grog, da han var så søvnig. Da jeg kom ind i stuen stak jeg flasken i vejret. Hør bager, har do e vand varmt? Nej men i e løf af 5 sekunder skal vandet være der. Bageren fik travlt, vi andre 3 spillede videre, imens lavede bageren os en grog.

Nu begynder tordenen igen. Russerne skød tappert, men det var nede foran i Byen, men granaterne nærmede sig. Vi sad og var spændt hvordan det skulle løbe af, vi sad i skolen, der var skole og posthus i civil. Nu blev den benyttet til telefonstation. Bag ved skolen lå der en lade, og der stod 12 rigtig kønne svære belgiske heste. På én gang slår der en granet ned« Forrige

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Næste »

Se i slægtstræet


Kommentarer

Skriv et svar