Brev fra Jens (på lazaret) til Misse, Frida, Klara og Ch. Jens den 8. januar 1915

Den 7. November 1914 bliver Jens Andresen sendt til Østfronten. 19. December brækker han benet i løbegravene i Østprøjsen, og kommer på lazaret i Wilhelmsbad. Herfra sender han en del breve hjem.

gennem taget og to af de kønne heste knust og døde på stedet, en sort og en flot rødskimmel. Hårene rejser sig på hovedet, nu kommer de hersens granater lidt nær. Kortspillet hører op, og så går vi ud i forstuen, der står nogle artillerister. Vi drøfter begivenhederne, og om det snart kunne høre op med det hersens granatild. Det varede lidt endnu, der passerede dog ikke mere ulykker, og der blev ro igen.

Ja, jeg ved ikke, om jeg skal blive ved med at fortælle, og om det i det hele taget interesserer jer. Det er mine oplevelser, der er slet ikke noget tilsat, det passer alt sammen. Men jeg er jo ingen skribent, så det kan jo godt være, at det bliver jer lidt tørt og I bryder jer inte om, at jeg skal fortsætte. Hvis jeg skal fortsætte, må I skrive, jeg tænker nok, at jeg kun sender to sådanne sendinger endnu. Der kommer jo en del gentagelser, som jeg har skrevet hjem før. Men jeg gør det, for så går tiden så godt.

Næste gang kommer turen, hvad jeg havde iblandt russerne.

Men det vil sige, hvis I da vil have det.  Det kan jo være, at I bryder jeg ikke om det.

Nu en venlig hilsen til jer alle fra eders

                                                                                       Jens Andresen« Forrige

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Se i slægtstræet


Kommentarer

Skriv et svar