Brev fra Jens (på lazaret) til Misse, Frida, Klara og Ch. Jens den 8. januar 1915

Den 7. November 1914 bliver Jens Andresen sendt til Østfronten. 19. December brækker han benet i løbegravene i Østprøjsen, og kommer på lazaret i Wilhelmsbad. Herfra sender han en del breve hjem.

lille visit af hos dem, det kunne være, at de kunne give en bid brød og en kop kaffe. Jeg kom hen hvor de boede, pikkede på døren, svaret lød kom ind, jeg åbnede døren og der lød en enstemmig tone, halløj, goddag Jens, hvordan har I det i skyttegraven, det er fordamt koldt.

Vi drøftede sagerne lidt, hvad der var passeret de sidste dage og ellers om de havde hørt noget hjemmefra. E bager han var i gang med at koge kaffe, og den var nu færdig. Ja, siger Anton Jensen, vi skal til at have vor frokost, der kunne jeg fejt være med. Det er klart, sagde bageren, og fortalte dem om min morgentur, da var jeg rundt og tigge et stykke tørt brød. Vi fik os et ordentligt foder. Da det var færdig, skulle vi til at spille kort. Ja, siger Anton, nu kan du blive her i dag og spille en lille skat, imens kan bager Andresen lave middag, og den bestod i hønsekødsuppe. De havde nemlig slagtet en høne, og nu skulle den tillaves, og imens skulle vi andre 3 spille kort. Den var jeg straks med på, ja, jeg har tid nok, vi spillede, og bageren kogte hønen, og endelig var hønen færdig, vi satte os til bords og middagen bekom os vel. Hønen forsvandt, og vi var godt tilpas. Da vi så havde siddet lidt og talt hist op og her ned, skulle jeg af sted, et halvt brød fik jeg også ved dem, 1,10 mark vandt jeg i kort, og en god frokost og middag til, så det« Forrige

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Næste »

Se i slægtstræet


Kommentarer

Skriv et svar