Brev fra Jens (på lazaret) til Misse, Frida og Klara den 14. januar 1915

Den 7. November 1914 bliver Jens Andresen sendt til Østfronten. 19. December brækker han benet i løbegravene i Østprøjsen, og kommer på lazaret i Wilhelmsbad. Herfra sender han en del breve hjem.

Kære Misse, Frida og Klara

Tak for brevet, som jeg fik i dag, som jeg ser, har I jo forfærdeligt travlt. Ja, jeg har stor medlidenhed med jer og ville gerne hjem og hjælpe, Men det er udelukket. Jeg ønsker blot, at I kunne få en til at hjælpe jer. Kan lige se Frida, i en fart, ned i stalden, fat i e trillebør og nu lig med e sam nogle roer ind for køerne i en forfærdelig fart. Sveden triller ned ad hendes røde ansigt, men det hjælper ikke, nu på’en med frisk mod. Og inde i vaskerummet, hvor spandene danser og Frida vasker og synger. Mens Klara går i køkkenet med viskekluden og stuerne og sysler rundt. Misse og Frida i fuld funktion. Hestene banker, køerne brøler og svinene skriger hvor er pigerne. Ja, jeg har stor medlidenhed med jer. Og I skal have mange tak for det at I har så stor en interesse og passer mig ”e kram” så godt som I gør. Ja det vil altid komme til at stå for jer senere. Den gang da vi var ved Jens Andresen i Jestrup, da skal æ ellers love for, at vi måtte tage fat. Det er jo godt at I alle 3 kan enes godt sammen, og at det går med liv, sang og lyst. Er der en stræng tid nu, så må vi jo håbe, at der sanrt vil give en vending og at der snart vil komme fred i Europa igen. I dag har jeg haft brev fra Misse, Jørgen Bertelsen, Christiansen Holbøl og et fra broder Kresten, som er skrevet  den 16. december, og så et brev, som Misse og Mor har skrevet den 2. juledag, men endnu ingen julepost.1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

    Næste >>  

Se i slægtstræet


Kommentarer

Skriv et svar