Palæet i Gråsten 1816 – 2016

Palæet i Gråsten har en lang og omskiftelig historie, I denne bog fortæller Sven Kjems historien både om bygningen og om ejerne. Oveni skildrer to øjenvidner dagligdagen som børn på Palæet i mellemkrigsårene.

Historisk Forening for Graasten By og Egn blev i begyndelsen af 2016 kontaktet af Sven Kjems, som foreslog, at foreningen i anledning af Palæets 200 års jubilæum i indeværende år udgav et skrift om bygningens og ejermændenes historie.

Palæet er en bygning, som alle i Gråsten kender. Derimod kender et fåtal bygningens historie, og historierne bag de personer, der har ejet den og boet der.

Foreningens bestyrelse slog til og nedsatte et lille redaktionsudvalg. Det blev besluttet, at skriftet udover Sven Kjems’ store og vægtige artikel om bygningen og personerne også skulle indeholde to bidrag af personer, der har boet i Palæet, da det var landbrugsejendom. På den måde dækkede man såvel de store linjer som detaljerne.Mere om historien
Se i slægtstræet


Kommentarer

Skriv et svar