Julehilsen fra fronten

Julehilsen fra fronten fra Kresten Andresen, Jørgen Brag og Nicolai Nicolaisen i Hejmdal den 29.12.1914 og Ringsted Folketidende 30.12.1914

Selv i den forfærdelige krig kan man glæde sig over, at det ind imellem var muligt for soldaterne at besøge familie og venner og bekendte hjemmefra. Det fortælles der meget om i brevene hjem.

Her sendes en julehilsen hjem fra Lassigny. Kresten Andresen fortæller i brev hjem, at den 20.12. havde Jørgen Brag fået en Feltwebel til at spørge, om de kendte en Andresen i kompagniet, for i så fald skulle de sende ham over til ham. Det lykkedes, og Kresten fejrede juleaften sammen med 15 andre hjemmefra. Fra hans “familie” deltog Jørgen Brag, Undelev (hans søster Misses svoger) og Nicolai Nicolaisen (Ellen Nicolaisens bror Christian Nicolaisens søn)Se i slægtstræet


Kommentarer

Skriv et svar