Raa hjemmelavet Hindbærsaft

Fra den store køkkenhave kom – blandt andet – mange hindbær, der blev solgt som “Raa Hindbærsaft”

Blandt en stak billeder lå noget ganske andet: en mærkat til flasker med hindbærsaft.

Historien bag denne mærkat er, at Marie Petersen solgte ikke kun mælk fra mejeriet, hun solgte også frugt og grønt fra den kæmpe køkkenhave, hun havde på Palæet. Også hjemmelavet hindbærsaft med eget mærkat på flasken.
Det fremgår af Marie og Christians kærestebreve, at hun etablerede haven, da hun kom til Palæet.

Som et af børnene (Ingeborg) senere husker det: 

Der var et stort stykke med jordbær og et med hindbær, som mor solgte. Vi børn fik 10 øre pr. liter for at plukke hindbær; men så skulle vi også fløjte, mens vi plukkede. Ellers kom der for mange i munden. En spand hindbær på 10 I gav 10 kr. Der var også ribs og solbær og stikkelsbær, men kun til eget brug.

Fundet af etiketten medførte et kig i Marie Petersen’s kogebog, hvor opskriften på Raa Hindbærsaft kunne findes:

2 Kg Bær, 2 ltr Vand, 40 gr Vinsyre står tildækket i 24 Timer. Sies fra – røres med 2 pund Sukker til hver ltr Saft og røres indtil Sukkeret er smeltet helt – Ellers gærer Saften. Salicyl skader ikke – 5 gr til 5 ltr.Mere om historien
Se i slægtstræet


Kommentarer

Skriv et svar