Havevandring i Misses egen have

Husmødre fra Søgård var inviteret til havevandring hos Misse hvor de bl.a. blev præsenteret for giftrummet!!!!!! (det var jo aldrig gået i dag) I tilgift fik de en opskrift på salatdressing 🙂

Udklip fra Hejmdal den 12.06.1959:

Konsulentens egen have

Kravlegård for rariteter i køkken-afdelingen

Vis herreds havevandringer er skelsættende begivenheder i husholdningsforeningernes tilværelse og i aftes, da man så at sige var på to mands hånd med selveste havebrugskonsulenten, havde man indbudt husmødrene i Søgaard, så det var henved 150, der invaderede fru Surlykke Wistofts eget domæne i Rinkenæs i aftes.

Fru Surlykke Wistofts have er stor, men ikke større end mange landbohaver, til gengæld har hun flere slags urter og prydplanter end de fleste. Og til trods herfor er prydhaven luftig som nogen park. Det kommer af den kategoriske inddeling i sorter – det lyder tørt, men en mere romantisk have skal man lede længe efter.

Forøvrigt startede man i redskabsrummet, hvor alt værktøjet er samlet overskueligt, derfra til giftrummet (sprøjtemidler etc.) og ud i køkkenhaven, hvor der dyrkes specialiteter som aspargeskål, kinesisk kål (der kan købes i plastic og dyre domme om efteråret), artiskokker, krydderurter og salat i masser. I tilgift fik husmødrene en direkte fra Paris importeret salatdressing, som lige skal citeres. Man tager en vid-halset halvliter flaske og kommer heri: 1 tsk. pølsesennep, 1 top-tsk. carry (det er det vigtigste) 7 strøgen tsk. peber, 1 tsk. salt – men for himlens skyld ingen sukker, så bliver dressingen -dvalle-. Rystes hjerteligt med 1/3 olie og 2/3 eddike. Holdbarhed: ubegrænset.

Roserne var ikke rigtig sprunget ud i blomsterhaven (tørken!), men der var nok andet at se. noget af det mest interessante er et -lyngbed- med Rododendron og sjældne planter, der elsker surbundsjord, og der er noget blomstrende hele året rundt i lyngbedet, selv en frostdag i januar. Iøvrigt var sommerblomsterne et harmonisk farvebillede i kæmpeudgave, som gennemprøves her, inden de slippes løs med konsulent-anbefaling.

Havevandringen indledtes iøvigt med besøg på Rinkenæs ungdomsskole, som man med stor elskværdighed fik gennemgået, og derefter styrkede husmødrene sig ved en kop kaffe på Sandager Hotel, inden turen fortsatte til konsulenthaven med den skønne udsigt over Flensborg FjordSe i slægtstræet


Kommentarer

Skriv et svar