Klodsemagerne Jørgen og Henrik Hansen

Jørgen Hansen blev klodsemester i Gauerslund med egen forretning

Fra Gauerslundbogen bd. 1. 2005, s 271

“Klodsmager Jørgen Hansen fra Dybbøl slog sig ned her i byen med sin familie i 1884. Han var født 19.4.1852 i Dybbøl og var i 1881 blevet gift med Betty Kathrine, født 23.6.1850 i Rinkenæs. I 1891 byggede de huset i Amaliegade 13, hvor han så havde sin træskoforretning. Han købte kævler hjem, skar dem op og lavede selv træskobunder, som blev påsat læder. Der var altså tale om hel fabrikation. Der var også lidt handel med kludesko, senere gummistøvler m.v.-

 Jørgen Hansen døde 1937, og sønnen Henrik Andreas Hansen (født 9.12.1883 i Smidstrup), der var indtrådt i firmaet, overtog det nu. Han var organist ved Gauerslund kirke, og det sammen med andre musikalske arrangementer var, hvad der interesserede ham, hvorimod butikken kom i anden række. Allerede 2 år efter døde han”Se i slægtstræet


Kommentarer

Skriv et svar