Agnete Hanssen-Stavnsbjerg 90 år

Agnete Hanssen-Stavnsbjerg forblev gennem hele livet en af de kusiner Marie Petersen holdt godt fast i. Agnete etabl. pensionat og husholdningsskole på Sandbjerg, var bestyrer af Folkehjem i Åbenrå, tog til Rom og Garmisch-Partenkirchen, hvor hun blev fordrevet af Hitler, tilbage til Danmark osv

Følgende omtale blev bragt i Hejmdal den 23.11.1973:

90år: Fru Agnete Hanssen Stavnsbjerg, Frue Kloster, Århus, tidligere Stavnsbjerg i Hejls, hvor hendes far, Christen Hanssen (H.P. Hanssens bror) boede.

I 1891 flyttede familien til Nørremølle. I 1907 begyndte hun og den ældste søster sommerpensionat på Sandbjerg Slot.
Om vinteren holdt hun husholdningsskole ved hjælp af to lærerinder. Den blev især besøgt af unge piger fra landsdelen.

I 1920 overtog Agnete Hanssen Folkehjem i Åbenrå. Det var en meget livlig tid. Den første sommer måtte hun leje det nuværende tuberkulosehospital til hjælp, og hun beskæftigede 13 piger og en karl.
På Folkehjem var hun i fem år. Men hun foretrak at se lidt andet.

Efter en tid i Rom valgte hun Garmisch-Partenkirchen i en skøn bayersk egn. Der havde hun mange skandinaviske gæster. Efter seks år måtte hun forlade det, da Hitler ikke tålte, at udlændinge ejede fast ejendom. Næste etape blev Storehedinge. Først på højskolehjemmet i 1933 og derefter købte hun i 1943 Hotel Postgården, som hun satte i stand. I efteråret 1944 blev det beslaglagt og 96 østtyske flygtninge flyttede ind.

På en måde har både første og anden verdenskrig slået hendes arbejde i stykker. De senere år har hun boet og bor på Frue Kloster i Århus. Hun følger interesseret med i mange ting både sønderjyske foreninger, sømandskirken og i esperanto m.m.
Efter et nylig overstået hospitalsophold er hun igen i vigør til at fejre fødselsdagen med slægt og venner.Mere om historien
Se i slægtstræet


Kommentarer

Skriv et svar