Christian Petersen spillede dilettant i hans unge dage

Christian var (som sin far) med i sangforeningen “Harmonien”. Og da foreningen fejrer 50 års jubilæum i 1904, var han aktiv dilettant i Elverhøj

I slutningen af 1880’erne forbød de tyske myndigheder opførelse af danske skuespil i Nordslesvig. Det betød ingen turnerende teatre.
Efterfølgende opstod så dilettant-forestillinger som nogle småstykker, der fik lov at blive opført – under forudsætning af at der samtidig også blev opført et tysk stykke! Efter en forestilling hvor det danske stykke blev spillet “normalt” og det tyske stykke viste sig at være en pantomime, blev også dilettant-forestillinger forbudt.

Imidlertid havde foreninger stor frihed. Og sangforeningen “Harmonien” begyndte så at opsætte (fuldt lovlige) dilettantforestillinger. Og da det var tilladt at invitere gæster med til forestillingerne, ja så blev de ret godt besøgt.

I 1904 havde “Harmonien” 50 års jubilæum, og i den anledning opførte man “Elverhøj”. Dog med et par mindre tekst-mæssige ændringer: Kongen blev til Drotten, Danmark blev til Landet osv osv. Men det var stadig til at forstå!

Christian Pedersen optræder i denne forestilling som Ebbesen. Han spillede dilettant i nogle år, og findes også på billeder fra 1909, hvor der opføres “Eventyr på Fodrejse”.


Annoncer og avisomtaler fra de 2 nævnte forestillinger:


Billeder forestillinger med Christian Pedersen som optrædende:Mere om historien
Se i slægtstræet


Kommentarer

Skriv et svar